Meny

Om

Cirkus på Kungliga Djurgården invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkus-sällskap. Med åren har Cirkus blivit ett allaktivitetshus med evenemang som konserter, kongresser, TV-inspelningar men framförallt teater, musikaler och shower.

Cirkus har byggts om ett flertal gånger. Den sista stora ombyggnationen gjordes 1997/1998 med ett nytt scenhus och nya artistloger för att ta emot musikalen Kristina från Duvemåla.

Höstsäsongen 1999 förändrades parketten och möblerades med bord för att kunna erbjuda Sveriges största krogshowmiljö och det nya millenniet invigdes med Joe Labero Show. Cirkus har efter det haft flera stora krogshowsuccéer, senast med LEDIN SHOWTIME, hösten 2012.

Cirkus är framförallt de stora musikalernas arena där Benny Anderssons och Björn Ulvaeus svenska uppsättningar framförts. Kristina från Duvemåla som spelades för över en miljon besökare i Sverige hade sin Stockholmsperiod här, CHESS spelades för över 500 000 besökare under åren 2002/2003 och succén MAMMA MIA! hade premiär på Cirkus i februari 2005 och har fram till januari 2007 setts av mer än 800 000 gäster.

Den 15 oktober 2015 invigdes en ny tillbyggd scenlokal i två våningsplan intill Cirkus, Skandiascenen, i samverkan med Skandia. I samband med det revs den tillbyggda entrébyggnaden från 1997 och ersattes av en ny gemensam entré med foajé i glas och blank metall. Tillbyggnaden ritades av White Arkitekter och hyser en kombinerad teater- och konsertscen med 800 publikplatser. Första produktionen på nya scenen var humorprogrammet Partaj! som tog ett kliv genom tv-rutan hösten 2015. Därefter följde Lena Philipssons hyllade show "Jag är ingen älskling" under våren 2016. 

Byggnaden nominerades också till Årets Stockholmsbyggnad 2016. Juryns motivering löd: ”Ett tillskott som adderar något nytt till en plats som redan har stora värden. Tillbyggnaden står för sig självt samtidigt som den inordnar sig i den befintliga miljön och skapar nya funktioner på ett finstämt och respektfullt sätt utan att vara insmickrande”.