Meny

Ditt besök

Nedan finner du information om hur du på bästa sätt tar dig till oss.

Det finns flera sätt att ta sig till Cirkus. Både färja, spårvagn och buss går smidigt. Läs vidare för ytterligare information om kollektivtrafik och biltrafik till Djurgården.

Kollektivtrafik

Närmaste hållplatsen till Cirkus heter Skansen.

  • Buss 67 går hela vägen till Skansen som är slutstation och där man hoppar av för att komma närmast Cirkus. Den går via Odenplan, Östra Station och Karlaplan.
  • Spårvagn linje 7 går från hållplats Norrmalmstorg till Skansen.
  • Djurgårdsfärjan går från Slussen till Gröna Lund via Skeppsholmen. Från färjan får du en promenad på 5 min upp till Cirkus entré.

Reseplanerare och information finns också på www.sl.se

Parkering

Utanför Cirkus Restaurang finns en parkering med ca 20 platser, det finns även ett parkeringsgarage med ca 100 parkeringsplatser under hotell Hasselbacken som ligger precis intill Cirkus. Under vinterhalvåret kan man också parkera på Gröna Lunds stora parkering som ligger nere vid vattnet. Cyklar du så finns det även en cykelparkering bredvid bilparkeringen utanför Cirkus Restaurang.

Restriktioner biltrafik

Trafikkontoret i Stockholms stad har fattat beslut om begränsningar av biltrafiken på Djurgården under vissa tider. Avstängningen för bilar gäller över Djurgårdsbron och in mot Djurgården. Skälet till avstängningen är det gemensamma intresset att underlätta framkomligheten för kollektivtrafiken samt att ge de gående en tryggare och bättre miljö. Bilar med särskilda tillstånd får köra över Djurgårdsbron. Med särskilda tillstånd avses handikapptillstånd som är utfärdade av Trafikkontoret Stockholm stad eller motsvarande och Djurgårdstillstånd som kan sökas av boende och verksamheter på Djurgården. 

Avstängningstider för Djurgårdsbron​:

·         Lördagar och söndagar kl.12-16 från 30 april till 28 september.

·         Tisdagar kl. 17-20 (Allsång på Skansen) från 28 juni till 16 augusti.

·         Lördagar och söndagar kl. 12-15 (Julmarknadshelger) från 26 november till 18 december.

Mer information om biltrafik till Djurgården.